onsdag 29 juni 2016

Köpenhamn Halvmarathon - Ett delmål spikatAtt endast ta sikte på ett lopp som går ett år senare utan att ha några delmål känns farligt. Dels är det svårt att veta om man ligger någorlunda med i träningen och dels är det stor risk att man kanske faller av och tappar intresse.

Det är svårt för mig att just nu när sommaren är här förstå att det kanske faktiskt är så att man inte orkar hålla i träningen under vintern. Det har ju hänt så många gånger förr att det vore naivt att inte ta det hotet på allvar.

Därför tänker jag att ett delmål i höst att sikta på så jag får upp glädjen lite och sen kanske ett tidigt lopp i början på nästa år. Vad exakt vet jag inte men det kanske räcker att ha ett 10km-lopp att stämma av mot för att hålla motivationen uppe under de kanske två tuffaste månaderna på året.

I höst blir det Köpenhamns halvmarathon. Biljetten är betald, hotellet är bokat och jag är inställd på mitt nästa halvmarathon. Träningen för detta är i full gång och varvas med diverse långpass och intervallträning. Mitt mål är att springa under 1:50 och på så sätt avancera med över 10 minuter från Maj till September. Det känns som ett rimligt mål men som samtidigt kräver att jag tränar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar