tisdag 5 juli 2016

Hotellet som jag ska bo på


Jag bokade ett rum på Hotel Windsor i Köpenhamn. Hotellet ligger lite drygt 2 km från startområdet så jag kommer slippa att använda mig av transportmedel för att ta mig till start. Samtidigt har jag relativt nära ner till de mer centrala delarna där Ströget finns så jag är nöjd med hotellet.

Det är inte omöjligt att jag fick det sista hotellrummet för jag har för mig att jag tittade på detta hotellet tidigare och då var där inga rum lediga. Kanske har någon avbokat eller så har jag helt enkelt fått fel för mig.

Hotellet är relativt billigt för att ligga i centrala delarna av Köpenhamn och det ligger inte alls långt från Norreport så det är enkelt att ta sig dit med tåg också. Det känns verkligen klockrent när det kommer till läget.

Två nätter för mig i enkelrum kostar knappt 1600 kronor eller 800 kr/natt. Med tanke på att hotellet endast har två stjärnor så är det kanske inte superbilligt, men det är också ett ganska litet och charmigt hotell med endast 20 hotellrum.

Min erfarenhet med hotell som har få gästrum är att det brukar vara lugnt och att de saknar faciliteter som restaurang som annars drar upp standarden på hotell. Det kan alltså vara hur fräscht och bra som helst men saknar just det.

Detta hotellet har dock frukost och t.o.m. receptionen har öppet dygnet runt vilket verkligen får ses som en bonus för ett sånt litet hotell. Nu har jag förvisso inte behov av det men det är ändå trevligt.

Enkelrummen som jag valt att boka har dock ett delat badrum men det är inget jag hänger upp mig på för en sådan här resa. Bättre än de toalettalternativ som bjuds på vid startområdet :)

Sängen är en vanlig liten enkelsäng och där finns TV, skrivbord och gratis wi-fi. Jag sökte och bokade hotellet genom sajten Hotell Köpenhamn och Hotels.com.

1 kommentar: