tisdag 5 juli 2016

Börjar närma mig sub 50 på milen


Det är en rätt härlig känsla att nå nya milstolpar när man springer. När jag började springa så var under timmen på milen mitt första mål och när det väl var dags för Göteborgsvarvet i våras så hade jag rätt nyligen passat 55-minuters sträcket.

Nu lite mer än två månader senare så börjar jag närma mig nästa milstolpe, nämligen att springa milen på under 50 minuter. Det har gått väldigt fort och jag tror min viktminskning har hjälpt mig att avancera så här pass snabbt. Att slippa bära runt på extrakilon måste ha en någorlunda positiv inverkan på både ork och tid.

Igår kväll när jag var ute och sprang så värmde jag först upp på plats, lite som jag gör inför när jag springer lopp. Lite löpteknik, hopp, rusher för att få igång muskulaturen och sedan begav jag mig iväg för att mäta hur snabbt jag springer 10 km idag.

Banan är någorlunda platt och totalt sätt är där nog bara 40 höjdmeter ganska jämt fördelat över banan och allt underlag var asfalt. Det går nerför i början vilket jag gillar och gör att man kan få upp en bra genomsnittstid som man kan kämpa för att behålla när lutningen väl vänder. Avslutningsvis blir det 1 km mestadels nedför också men allting är låg lutning men det hjälper ändå till mentalt tycker jag.

I mål kom jag på tiden 50:34 och visst är det lite störigt att inte nå sub 50 och man börjar ju direkt fundera över var man kunde hämtat in dessa sekunder och givetvis har man alltid idéer om det så här i efterhand. Men jag är nöjd med träningspasset och en härlig avstämning som visar att jag är på god väg åt rätt håll.

4 kommentarer: