måndag 30 maj 2016

Min blogg mot marathon i Köpenhamn 2017

I år har jag förbättrat min träning avsevärt och jag lyckades med målet att springa Göteborgsvarvet halvmarathon på mindre än 2 timmar.

När väl glädjen hade lagt sig och realiteten sjunkit in att man lyckats nå ett mål man jobbat ganska länge för, enda sedan jag kämpade med att ta mig runt 4 km så kändes allt ganska tomt. Jag hade inte längre något nytt mål i sikte.

Att springa Göteborgsvarvet nästa år igen och försöka förbättra tiden är givetvis ett lockande alternativ för att sätta upp ett nytt mål långt fram i tiden. Men jag funderar på att hoppa över ett år och anledningen är att jag är mer lockad av att springa Köpenhamns marathon som går samma helg.

Man skulle givetvis kunna göra både och men jag tror det är bättre att satsa på ett lopp och göra det helhjärtat än att jogga runt en halvmara för att spara sig till dagen efter då Köpenhamn går.

Köpenhamn ligger inte heller dumt till för mig då jag bor så jag kan ta tåget över. Men det lär bli en fest och firande efteråt och att resa hem samma dag blir det förhoppningsvis inte.

Att satsa på ett marathon är också väldigt roligt då det känns som ett större steg och att man verkligen avancerat på alla fronter och inte bara hastighet. Hade jag tränat före ett halvmarathon hade nog siktat på en tid runt 1:40, kanske strax under men nu känns det mer som att jag ska försöka ta mig runt ett marathon.

Givetvis har man en någorlunda idé om vad man har för möjligheter. Idag hade jag inte haft någon möjlighet att springa på under 4 timmar eftersom jag endast precis lyckades komma under 2 timmar på halva sträckan. Det känns som att 1:40 hade varit rimligt för en halvmara nästa år. Förutsatt att jag når dit men springer en marathon istället så är väl kanske under 3:40 ett rimligt mål.

Denna blogg har jag skapat för att skriva av mig om mina tankar och vad jag planerar inför Köpenhamn. Jag vet redan nu att jag kommer övernatta på hotell från lördagen till söndagen så jag i lugn och ro kan ladda inför loppet.

Det är inte heller omöjligt att jag reser ner till Köpenhamn i höst över en weekend, njuter av staden och passar på att springa en del av den sträckan som marathon går. Ge mig själv lite mental styrka på vad som komma skall.

Jag planerar endast att använda denna bloggen för träningssyftet inför Marathon i Köpenhamn och givetvis loppet i sig. Kanske gör en ny blogg efter det mot nya mål :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar